Vrijwilliger als chauffeur voor de Capelse buurtbus 

Buurtbus bij station Schollevaar met wethouder Dick van Sluis en vrijwilliger Paul van Gink

Capelle aan den IJssel zoekt vrijwilligers die vanaf september 2019 als chauffeur op de buurtbus Capelle – Kralingse Veer gaan rijden.

Als chauffeur rijdt u  ten minste eens per twee weken een dienst van maximaal 4 uur. Geïnteresseerde chauffeurs, zowel mannen als vrouwen, kunnen zich aanmelden.

Het is de bedoeling dat deze buurtbus de Capelse wijken Middelwatering, Schollevaar, Schenkel (IJsselland-ziekenhuis), ’s-Gravenland, Capelle-West en de Rotterdamse wijk Kralingse Veer rechtstreeks met elkaar verbindt.

De buurtbus is een 8-persoonstaxibus. Voor de vaste route met 2 busjes zijn ten minste 45 vrijwilligers nodig. Buurtbusvereniging Capelle aan den IJssel biedt de de bijbehorende opleiding gratis aan. Dit doen ze samen met onder andere de RET.

De buurtbus wordt onderdeel van het OV-netwerk in Capelle aan den IJssel en krijgt een vaste route en dienstregeling. 

Wervingscampagne

De gemeente heeft een wervingscampagne gestart om de benodigde vrijwilligers te vinden. Aanvullend zullen de betrokken partijen via hun eigen netwerken mensen actief gaan benaderen.

Aanmelden als vrijwilliger / chauffeur?

Geïnteresseerde vrijwilligers, zowel mannen als vrouwen, kunnen zich als buschauffeur aanmelden bij de gemeente. Wij zijn altijd opzoek naar enthousiaste, vrijwillige chauffeurs. Voor de 2 bussen zoeken wij chauffeurs die minimaal 1x in de 2 weken een dienst van maximaal 4 uur willen rijden. U vindt het leuk om een steentje bij te dragen aan de Capelse samenleving, u bent geinteresseerd in mensen, werkt met plezier en u houdt van rijden in een bus? Dan nodigen wij graag uit voor een kennismakingsgesprek.

De kandidaat* – chauffeur (M/V) dient te voldoen aan een aantal eisen en wensen:

 • – Minimaal 21 jaar en maximaal 75 jaar oud;
 • – In het bezit van een geldig rijbewijs B;
 • – Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • – Enige (straten)kennis van de Capelse omgeving komt goed van pas;
 • – Eigen vervoer naar en van de wisselplaats in Capelle;
 • – Een meerjarige rij-ervaring is een pré;
 • – Woonachtig in Capelle aan den IJssel of in de direct omliggende gemeenten;
 • – Zelf plezier in de werkzaamheden en beschikken over humor in het omgaan met passagiers;

* Kandidaten die op dit moment een uitkering van het UWV ontvangen, hebben allereerst een schriftelijke toestemming nodig van de uitkeringsinstantie. Daarin kunnen wij bemiddelen.

Verzekering

De chauffeurs zijn allen verzekerd als vrijwilliger bij de Gemeente Capelle, ook als je buiten de gemeente woont of als je als Capelse buurtbuschauffeur op Rotterdams grondgebied rijdt. Meer informatie over deze verzekering is te vinden op de website www.welzijncapelle.nu

Selectie

Na aanmelding wordt een kandidaat uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Indien we met elkaar doorgaan, wordt voor iedere kandidaat een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG*) aangevraagd. Kandidaten dienen zich bereid te verklaren deel te nemen aan een medisch onderzoek en een onderzoek naar uw rijvaardigheid.

* Wat is een VOG?

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Een VOG kan worden afgegeven aan natuurlijke personen (mensen) en aan rechtspersonen (bedrijven/organisaties). Als iemand een VOG aanvraagt, doet Justis onderzoek naar het justitiële verleden van een natuurlijk persoon (NP) of rechtspersoon (RP). Om een baan te kunnen krijgen is het in veel gevallen nodig om een VOG te kunnen overleggen. Voor sommige branches is dit zelfs (wettelijk) verplicht. U krijgt in ieder geval een VOG als u geen strafbaar feit heeft gepleegd dat relevant is voor de betreffende functie.

 

Meld u aan via:

 • – www.capellebouwtaandestad.nl/buurtbus
 • – via het email adres info@buurtbuscapelle.nl
 • – via het geautomatiseerde aanmeldingsformulier
Print Friendly, PDF & Email