• Een buurtbus, ook wel wijkbus genoemd, is een in 1977 ingevoerde vorm van openbaar vervoer, waarmee dunbevolkte gebieden of wijken volgens vaste route en dienstregeling verbonden worden meestal via een uurs- of twee-uursdienst.

  • Om de exploitatiekosten laag te houden wordt een buurtbus gereden door vrijwilligers met een achtpersoons bus.

  • Deze kleine bus mag met rijbewijs B (personenauto) gereden worden. Als alle zitplaatsen bezet zijn, kan er niemand meer mee, want wettelijk is bepaald dat er geen staanplaatsen zijn.

  • De buurtbus is een gewoon openbaar vervoermiddel voor iedereen, oud of jong, waar je geen lid van hoeft te zijn. Iedereen is welkom.
  • Voor een goed begrip, de buurtbus is er beslist niet alleen voor ouderen. Hij is makkelijk voor iedereen, bij voorbeeld als u een dag zonder auto zit. Jongeren met een OV-studentenkaart mogen gratis mee! We rijden met een Mercedes 8-persoonsbus, die voldoende ruimte biedt voor uw rollator of bagage. De bus is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen of scootmobielen. Passagiers met een rollator of met een inklapbare kinderwagen kunnen wel mee. Dit ter beoordeling van de chauffeur.
  • Wij hopen u binnenkort als onze gast te mogen begroeten en vervoeren u graag naar uw plaats van bestemming. Mocht u vragen hebben of willen reageren, dan kunt via deze site contact met ons opnemen. Ook kunt U direct een email sturen naar info@buurtbuscapelle.nl.

In Nederland

Wilt u meer weten over de buurtbus in Nederland? Klik dan op www.buurtbus.net

 

Print Friendly, PDF & Email